VIVASAN Brazilijos APELSINŲ eterinis aliejus 10ml

VIVASAN Brazilijos APELSINŲ eterinis aliejus 10ml
€ 10,83
AR
Gamintojas: Vivasan, Šveicarija
Pristatymo laikas: 1-3 d.d.
Pilna informacija Klauskite apie prekę Palikti atsiliepimą apie prekę

VIVASAN Brazilijos APELSINŲ eterinis aliejus 10ml

(Citrus sinensis L.Osbeck) Nuo seniausių laikų apelsininio citrinmedžio vaisiai – saldieji apelsinai – sukelia dosnumo ir vaisingumo asociacijas. Iš apelsininio citrinmedžio žiedų gamindavo vandeninę ištrauką, kurią rekomenduodavo kaip prakaitavimą skatinančią ir kraujavimą stabdančią priemonę. Romos gyventojai šia ištrauka gydydavosi nuo skrandžio sutrikimų ir sunkių pagirių. Saldžiųjų apelsinų aliejus dabar yra vienas iš populiariausių pasaulyje, jis įtrauktas į Didžiosios Britanijos Farmakopėją ir yra plačiai naudojamas medicinos, kosmetikos ir kulinarijos tikslais.
VIVASAN Apelsinų eterinis aliejus, kaip ir visi citrusinių aliejai turintis antiseptinių savybių, dar pasižymi stipriu raminamuoju efektu. Rekomenduojamas esant depresinei būklei ar kenčiant dėl baimių ir nervinės įtampos.
Šis aliejus pasižymi spazmolitiniu ir raminamuoju veikimu, mažina arterinį kraujo spaudimą, šalina psichoemocinį dirglumą.
Veikiantis garintuvas su apelsinų aliejumi pozityviai veikia vaikų nervų sistemą. Padeda susikaupti, didina darbingumą ir dėmesingumą.
Aromatinės vonios su apelsinų aliejumi šalina nemigą (tinka kartu su levandų aliejumi), nervingumą, padeda nuo celiulito.
Vartojamas į vidų apelsinų aliejus skatina kenksmingų medžiagų šalinimąsi iš organizmo, reguliuoja žarnyno veiklą, angliavandenių ir riebalų apykaitą, varo tulžį, saugo nuo tulžies akmenligės, valo kraują, padeda sumažinti kūno masę, naikina celiulitą.
Apelsinų aliejus gerai valo odą, šviesina pigmentines dėmes, skatina ląstelių atsinaujinimą, gerina veido spalvą. Todėl jo yra dedama į kosmetikos priemones: kremus, balzamus, losjonus ir pan. Ypač efektyviai apelsinų aliejus veikia sausą odą. Viršutinės natos aliejus.
Aliejaus energetika. Didina optimizmą ir natūralų žavesį, pasitikėjimą savo jėgomis. Atkuria aurą po sunkių ligų ir emocinių stresų. Rekomenduojama vartoti prireikus atjautos ir dvasios šilumos.
Pagrindinės aliejaus savybės:
• antiseptinės, baktericidinė, dezinfekuojamosios:
• antimaliarinės, spazmolitinės;
• ramina, šalina įtampą ir depresines būsenas;
• varo tulžį, valo kraują, stimuliuoja imunines funkcijas;
• šalina celiulitą, reguliuoja kraujo spaudimą;
• balina ir drėkina odą.
Naudojamas, jei vargina:
• nervinė įtampa, nerimas, baimė, stresas, depresija;
• nesutelkiamas dėmesys, nemiga, hipertonija;
• persišaldymas, gripas, bronchitas;
• odos uždegimai, spuoguotumas;
• stomatitas, parodontozė;
• kraujotakos sutrikimai;
• nutukimas, patinimai, celiulitas;
• virškinimo sutrikimai, obstipacijos (vidurių užkietėjimas) ir viduriavimai;
• tinka patalpoms aromatizuoti.
Naudojimo būdai:
• Garintuvas: 3-5 lašai ( peršalimas, stresas, nemiga, hipertonija, dėmesio sutelkimas).
• Aromatinė vonia: 5 lašai gryno arba kartu su kitais eteriniais aliejais (svorio mažinimas, celiulitas, nemiga).
• Masažas: 5 lašai į 10 ml masažinio aliejaus (celiulitas).
• Įtrynimas: 7-8 lašai į 10 g pagrindo (sąnarių skausmai, miozitas, neuralgijos).
• Skalavimas: 2-3 lašai į 1 stiklinę vandens (angina, stomatitas, parodontozė).