VIVASAN Simondsijų (jojobų) aliejus 50ml

VIVASAN Simondsijų (jojobų) aliejus 50ml
€ 29,65
AR
Gamintojas: Vivasan, Šveicarija
Pristatymo laikas: 1-3 d.d.
Pilna informacija Klauskite apie prekę Palikti atsiliepimą apie prekę

VIVASAN Simondsijų (jojobų) aliejus 50ml

VIVASAN Simondsijų (jojobų) aliejus 50ml

Kininė simondsija (Simmondsia chinensis) dar gali būti vadinama kinietišku buksmedžiu. Tai labai šakotas visžalis krūmas, augantis dykumose ir kitose vietose. Simondsijų aliejus pastaruoju metu yra labai populiari kosmetikos priemonė. Šis unikalus aliejus, savo savybėmis yra analogiškas spermacetui ir chemine sudėtimi neturi sau lygių augalinių produktų. (Spermacetas – į vašką panaši balta medžiaga iš kašaloto kaukolės ertmių, vartojama medicinoje ir parfumerijoje). Šis aliejus yra naudojamas nuo senų senovės. Egipto piramidėse rasti simondsijų aliejaus pavyzdžiai buvo nepraradę savo unikalių savybių. Šis panašus į skystą vašką aliejus yra išgaunamas šalto presavimo būdu iš riešutų, augančių Arizonoje, Kalifornijoje, Meksikoje ir Tibete. Simondsijų aliejaus savybės priklauso nuo jo sudėtyje esančių aminorūgščių – proteino, kuris primena į vašką panašią medžiagą kolageną. Aliejus vertingas dar ir tuo, kad jis labai patvarus, neapkarsta, nerūgštėja ir idealiai tinka kosmetikos priemonių gamybai.
VIVASAN simondsijų aliejus – 100% natūralus aliejus, išskirtinis savo priešuždegiminėmis savybėmis; jis padeda įveikti paraudimus ir odos uždegimus sergant dermatitu. Efektyviai padeda, kai vargina sąnarių uždegimai. Aliejus naudingas tiek sausai, tiek riebiai odai, kadangi pasižymi normalizuojančiomis savybėmis. Jį galima naudoti esant spuogams, egzemai, žvynelinei, neurodermitui ir t.t. Jis maitina ir drėkina, giliai įsiskverbia į poras, idealiai saugodamas veido, kaklo ir iškirptės odą. Kadangi simondsijų aliejus yra bekvapis, jį galima derinti su įvairiais eteriniais aliejais, neprarandant pastarųjų aromato. Simondsijų aliejus yra veiksminga plaukų priežiūros priemonė. Jame esančios vaškinės medžiagos apgaubia, saugo ir atnaujina plaukus, suteikdamas jiems stiprumo ir žvilgesio; ypač padeda trapiems plaukams.
Aliejaus naudojimo praktikoje yra tam tikrų ypatybių. Grynu 100% eteriniu aliejumi galima tepti tik nedidelius odos plotelius. Dideliems odos plotams reikia naudoti 10% mišinį su kitu augaliniu aliejumi. Tai labai brangus aliejus, kuris, praturtintas eteriniais aliejais, puikiai pakeičia bet kurį brangų kremą.

Rekomenduojama naudoti:
• įvairių tipų odos priežiūrai: sausos, dehidratuotos, uždegimo apimtos, pleiskanojančios, senstančios, išsekintos, suglebusios, su raukšlelėmis aplink akis; tinka problemiškai – spuoguotai, šerpetotai, traumuotai, sausojo dermatito pažeistai odai;
• lūpų, ypač sausų, nugairintų, suskeldėjusių, priežiūrai;
• odos priežiūrai po skutimosi, saulės ir vandens procedūrų;
• odos sustandėjimams ir suragėjimams ant delnų, alkūnių ir pėdų suminkštinti. Tinka keloidinių randų, celiulito, odos ištempimų po nėštumo ar kūno masės pasikeitimo profilaktikai ir šalinimui;
• įvairaus tipo plaukų, ypač dažytų, sausų ir trapių, priežiūrai.

Naudojimo būdai:

Naudojamas grynas arba juo praturtinamos kosmetikos priemonės (10–15% simondsijų aliejaus kremams, losjonams ir 5–10% šampūnams ir balzamams), taip pat kaip eterinių aliejų pagrindas masažams, kaukėms, aplikacijoms, įtrynimams.
Kasdienė odos priežiūra. Po skutimosi, vandens ar saulės procedūrų tepti odą grynu simondsijų aliejumi arba jo mišiniu su kitais augaliniais aliejais (avokadų, migdolų), arba į 1–2 valgomuosius šaukštus simondsijų aliejaus įlašinti po 1 lašą eterinio apelsinų ir citrinų aliejaus.

Aliejus nuo raukšlių aplink akis. Kaip pagrindas naudojamas grynas arba mišinyje (1:1) su avokadų aliejumi. Į 1–2 valgomuosius šaukštus šio mišinio (pagrindo) įlašinama po 1–2 lašus mėtų ir pankolių eterinių aliejų. Tepti 1–2 kartus per dieną. Sausą, sudirgintą, pleiskanojančią odą tepti arba daryti aplikacijas ir kaukes šiuo mišiniu: į 1–2 valgomuosius šaukštus pagrindo įlašinami 1–2 lašai apelsinų eterinio aliejaus.

Vystanti, glebna, išsekusi ir senstanti oda. Į 1–2 valgomuosius šaukštus simondsijų aliejaus įlašinti 1–2 lašus pačiulių eterinio aliejaus. Naudoti kaip nurodyta aukščiau.

Problemiška oda. Į 1–2 valgomuosius šaukštus simondsijų aliejaus įlašinti po 1–2 lašus levandų ir arbatmedžio eterinių aliejų. Tepti problemiškus odos plotelius arba daryti 15–20 minučių trukmės aplikacijas 1–2 kartus per dieną.
Sustandėjusios odos plotelių minkštinimas. Naudoti gryną simondsijų aliejų arba jo mišinius su kitais augaliniais aliejais, arba į 1–2 arbatinius šaukštelius pagrindo įlašinti 4–5 lašus eterinio arbatmedžio aliejaus. Mišinys naudojamas masažui ir aplikacijoms.

Randuota, praradusi elastingumą ir pertempta oda. Tepti problemiškus odos plotelius simondsijų aliejumi arba jo mišiniu su kitais augaliniais aliejais, arba į 1–2 arbatinius šaukštelius pagrindo įlašinti 2–3 lašus rozmarinų eterinio aliejaus ir po 1–2 lašus levandų ir mėtų etėrinių aliejų. Šiuo mišiniu įtrinti pažeistus odos plotelius. Odos ištempimų profilaktikai ir korekcijai: į 2 valgomuosius šaukštus pagrindo įlašinti po 1–2 lašus citrinų ir apelsinų eterinių aliejų ir gautu mišiniu masažuoti problemišką odą.

Celiulitas. Naudoti gryną arba į 1–2 valgomuosius šaukštus pagrindo įlašinti po 2–3 lašus snapučių, kadagių, apelsinų, citrinų ir pankolių ar levandų, pačiulių, rozmarinų eterinių aliejų. Stipriai masažuoti celiulito pažeistas kūno vietas.
Lūpų priežiūra. Į 1–2 valgomuosius šaukštus simondsijų aliejaus įlašinti po 1–2 lašus melisų ar pipirmėčių eterinių aliejų. Kasdien ryte ir vakare tepti mišiniu lūpas, švelniai masažuojant.

Plaukų priežiūra. Simondsijų aliejumi arba šampūnu, praturtintu šiuo aliejumi, švelniai įtrinti plaukų šaknis ir laikyti 10–15 minučių iki plaukų plovimo. Kitas būdas: šukuoti plaukus šukomis, suteptomis grynu simondsijų aliejumi, arba šiuo mišiniu: į 1 arbatinį šaukštelį simondsijų aliejaus įlašinti 5–7 lašus kanangų (ylang-ylang) arba apelsinų eterinio aliejaus. Taip šukuoti plaukus 2–3 kartus per dieną. Ypač veiksmingai stiprina sausus, plonus ir trapius plaukus.